Fotobanner

LWM Laserservice in Wijchen Zakenvisie

LWM Laserservice staat deze maand in de special Metaal & Techniek van het Wijchense blad Zakenvisie.

John Sleutjes vertelt hierin alles over de nieuwe vestiging en de nieuwe (buis)lasersnijmachines. "In Schijndel groeiden we uit onze jas en we kozen voor Wijchen omdat we hier vlakbij ons zusterbedrijf AMS Metal zitten. We snijden voor de bedrijven binnen onze groep en samen kunnen we de hele markt bedienen. Uiteraard richt LWM Laserservice zich ook rechtstreeks op externe klanten.

Ons verzorgingsgebied rond Wijchen grenst naadloos aan het verzorgingsgebied dat we vanuit Schijndel bedienen. De regio Wijchen is qua metaalindustrie een interessant gebied en biedt voor ons dan ook goede kansen. Vanuit de LWM-vestiging in Wijchen willen we vooral ook het specialisme buislasersnijden goed op de kaart zetten. We hebben hier een Bystronic Byspeed Pro 3015 vlakbedlasersnijmachine staan waarmee RVS- of staalplaten tot een formaat van 3000mm x 1500mm en een dikte van 20mm kunnen snijden.

Met de nieuwe Adige LT8 3D-buislasersnijmachine kunnen we ons echt onderscheiden. De combinatie van vlakbed- en buislaser verhoogt de productie efficiëntie, maar geeft ook uitbreiding van de verwerkingsmogelijkheden bij LWM Laserservice. We snijden hier buizen met een doorsnee van 12mm tot 220mm en koker profiel tot 200mm (max. 35kg M1), met een invoer tot 6,5 meter en een uitvoer tot 6 meter.

De buislaser heeft een zeer hoge nauwkeurigheid en voert bewerkingen uit die met conventionele verspaan- of freestechnieken niet mogelijk zijn of hooguit tegen extreem hoge kosten. De flexibiliteit van deze buislaser is fantastisch. Met een buislaser kan je tot op 0,1mm nauwkeuring snijden, je kunt de meest uiteenlopende patronen laseren en de snijsnelheid is zeer hoog.

De flexibiliteit en ongekende mogelijkheden van de buislaser bieden ook een extra dimensie aan het construeren. Engineering en buislasertechnology zorgen zo ook voor een wederzijdse kruisbestuiving.

Ook het kanten en het machinaal ontbramenmet de geavanceerde Timesavers behoren tot onze dienstverlening. We hebben in onze werkplaats een grote hoeveelheid staal-, RVS- en aluminium-materiaal op voorraad en kunnen dan ook bij spoedopdrachten snel schakelen. Voor zowel kleine als grote series kan men bij ons terecht".