Fotobanner

De geschiedenis van SNL

Zeven vestigingen, meer dan honderdvijftig werknemers, een uitgebreid machinepark en vijf bedrijven die allemaal een sterke partner in metaal zijn. Wie had ooit gedacht dat SNL Group er in 2016 zo uit zou zien? Natuurlijk zijn we trots op waar we nu zijn, maar we weten ook hoe SNL Group door de jaren heen is uitgegroeid tot het bedrijf dat het nu is. De geschiedenis van SNL gaat namelijk al meer dan veertig jaar terug!

Gemonde, 1974. Dit jaar was niet alleen het jaar waarin de allereerste Volkswagen Golf van de band rolde, De Film van Ome Willem voor het eerst werd uitgezonden, ABBA het songfestival won en Nederland de finale van het WK voetbal verloor van West-Duitsland…in 1974 werd namelijk ook Technisch Bureau Smits opgericht. Dit bureau betekende het begin voor SNL.

Technisch Bureau Smits 
Technisch Bureau Smits werd opgericht door de vader van Ard Smits. Het metaalbewerkingsbedrijf vestigde zich in Schijndel en voerde vele opdrachten uit. Op zijn 25e begon Frans Lammers, ook in Schijndel, voor zichzelf in de metaalindustrie. Samen voerden ze verschillende projecten uit, tot deze activiteiten in 1998 werden samengevoegd in één bedrijf: Smits en Lammers Machinebouw.

Alleskunners
Ard en Frans stonden al snel bekend als de twee jongens die alles kunnen op het gebied van machinebouw. Ard stond op zijn zesde al het liefst in de schuur achter de draaibank, en Frans kon bijna eerder lassen dan fietsen.

Smits en Lammers groeit
De eerste jaren van Smits en Lammers Machinebouw waren Ard en Frans voornamelijk bezig als leverancier van metaalproducten voor interne transportsystemen, liftsystemen en sorteersystemen. In 2001 werd een tweede Smits & Lammers Metaalindustrie opgericht. Met steeds meer ervaring op zak werd er vaker actief meegedacht met de klant.

SNL Metal
Vanaf 2010 nam de groei van Smits & Lammers Metaalindustrie snel toe. In dat jaar werden de twee bedrijven van Smits & Lammers Metaaltechniek samengevoegd onder de naam SNL Metal en werd Hurenkamp Metaal overgenomen. Hurenkamp Metaal ging vanaf dat moment verder onder de naam AMS. Een jaar later werd STM overgenomen en in 2012 werd LWM opgericht.

Alles in eigen huis
Inmiddels is SNL een partner in de meest uiteenlopende metaaloplossingen waarbij alles in eigen huis aanwezig is. Van het eerste plan tot engineering, produceren, testen, montage en tenslotte onderhoud en service.